Όλα τα παραπάνω θα μας βοηθήσουν στο να αποζημειωθούμε, αρκεί βέβαια να αναλάβει και την υπαιτιότητα ο ανασφάλιστος οδηγός. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας το έντυπο της Φιλικής Δήλωσης, το οποίο συμπληρώνουν και οι δύο πλευρές τη στιγμή του ατυχήματος, ή μία Υπεύθυνη Δήλωση ώστε ο ανασφάλιστος να γράψει και να υπογράψει την υπαιτιότητα του.
Η σχέση ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης σε μία όπερα- ταξίδι συναισθημάτων και ερεθισμάτων
Σε περίπτωση που η εταιρία μας απορρίψει το αίτημά σας σχετικά με τα προαναφερθέντα Δικαιώματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα σας επικοινωνούμε τους λόγους της απόρριψης. Έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία απευθείας στη ρυθμιστική αρχή και στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της εταιρίας μας.
Λεωφόρος Συγγρού: Σύγκρουση οχημάτων μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας για τη διάσωση πεζού
Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί
Ενεργοποιήστε την τοποθεσία στο πρόγραμμα περιήγησής σας
Πότε έχουμε εγκατάλειψη του ενός συζύγου από τον άλλο, που οδηγεί στο διαζύγιο; (βίντεο)
Προκλητική προαναγγελία από Μαξίμου για φιάσκο «μοντέλο Τριαντόπουλου» και στην υπόθεση Καραμανλή
Γενικότερα μιλώντας, η ζημία, που μπορεί να υποστεί κάποιος μπορεί να είναι υλική και μη υλική (δηλαδή ηθική).
Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε εκ των όρων και προϋποθέσεων αυτών, παρακαλούμε να εγκαταλείψετε την παρούσα ιστοσελίδα και here να μην κάνετε χρήση αυτής.
Περιοδικά ΣΥΝήΓΟΡΟΣ ΔΕΕ ΕΦΑΠΟΛΔ ΘΠΔΔ ΠοινΔικ ΔΙΤΕ ΠερΔικ ΔιΔ ΕυρΔικ Επιχείρηση Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου ΕΜΕΔ Δωδεκανησιακή Νομολογία Εγκληματολογία Πειραϊκή Νομολογία Νομικός Σύμβουλος Περισσότερα...
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία
Εσείς δεν πληρώνετε τίποτα εξτρά (όπως αμοιβή δικηγόρων, παραστάσεις σε δικαστήρια, κτλ) εκτός αν κοστολογηθούν έξοδα δικαστηρίου κατά εσάς, οπότε και θα πρέπει να πληρωθούν.
Το δικαστήριο της ουσίας, αφού δεχθεί ότι συνεπεία αδικοπραξίας προκλήθηκε σε κάποιο πρόσωπο ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη, καθορίζει στη συνέχεια το ύψος της οφειλόμενης γι` αυτήν χρηματικής ικανοποίησης, με βάση τους κανόνες της κοινής πείρας και της λογικής, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης, τις συνθήκες τέλεσης της αδικοπραξίας, τη βαρύτητα του πταίσματος του υποχρέου, το τυχόν συντρέχον πταίσμα του δικαιούχου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των μερών. Συνεπώς ο προσδιορισμός του ποσού της εύλογης χρηματικής ικανοποίησης επαφίεται στην ελεύθερη εκτίμηση του δικαστηρίου της ουσίας. Η σχετική κρίση του δικαστηρίου της ουσίας, κατά μία μεν άποψη, που είναι η κρατούσα στη νομολογία, δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου, αφού σχηματίζεται ύστερα από την εκτίμηση πραγματικών γεγονότων χωρίς υπαγωγή σε νομική έννοια, οπότε και δεν μπορεί να νοηθεί εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, είτε ευθέως είτε εκ πλαγίου.